Проектування нових вхідних груп в медичному закладі

Screen-Shot-2017-12-20-at-2.25.49-PM-1200x811.png

Створення віддалених локацій для розширення доступу до медичної допомоги вимагає нового типу стратегії проектування.

Колись зосереджені в центральному районі, медичні послуги зараз переміщуються назовні – в торгові приміщення, клініки, оздоровчі центри, приватні будинки, школи і корпоративні приміщення.

Люди з більшою ймовірністю будуть звертатися за медичними послугами, якщо це зручно, незалежно від того, чи проживають вони в сільських, приміських або міських районах. Виявляючи недорозвинені сегменти ринку, організації охорони здоров’я можуть встановити вхідні двері в систему і направляти пацієнтів на додаткові послуги в міру необхідності.

Завдяки цій міграції, орієнтованій на зручність, провайдери медичних послуг пропонують поліпшити обслуговування і здоров’я для все більш різноманітних категорій населення.

Рушійні фактори

Кілька ринкових факторів сприяють міграції медичних послуг і новим підходам до проектування клінік:

Економіка. У міру того, як все більше людей отримують доступ до страхування, організації охорони здоров’я створюють нові клініки і амбулаторні установи для задоволення зростаючого попиту на послуги і програми оздоровлення.

Технології. Телемедицина змінює спосіб лікування пацієнтів, забезпечуючи дистанційну діагностику і лікування за допомогою ноутбука або планшета. Пацієнти і медичні організації, безсумнівно, прийняли цю нову технологію, і все більша кількість клінік додали телемедичні послуги.

Комплексна медична допомога. Нові моделі догляду також реформують медичний ландшафт. Співпрацююча медична команда включає лікарів первинної медико-санітарної допомоги, медсестер, медичних фахівців, тренерів з питань охорони здоров’я та інших практикуючих лікарів. Аналогічним чином, підзвітні організації по догляду (ACOs) включають в себе об’єднані групи лікарів, лікарень та інших медичних провайдерів, які надають високоякісні послуги пацієнтам.

Безперервний догляд. Область охорони здоров’я переходить від моделі плата-за-обслуговування до моделі плата-за-результат, при цьому більший акцент робиться на профілактичному і реабілітаційному догляді. Щоб досягти цього, провайдери визначають точки входу в систему для управління здоров’ям населення на всіх етапах життя, від народження до смерті. Цільові точки доступу допомагають тримати населення досить здоровим, щоб уникнути невідкладної госпіталізації і допомогти лікувати пацієнтів з гострою патологією в анамнезі, щоб уникнути дорогих повторних госпіталізацій.

Доступні локації
Ці фактори призвели до розвитку ряду вхідних груп в клініку для безперервного догляду, включаючи такі місця:

Налаштування магазину. Багато медичних організацій знаходять рентабельні рішення для своїх потреб в об’єкті, перетворюючи колишні магазини в клініки, що надає вбудовані переваги – ці колишні магазини забезпечені достатньою кількістю парко-місць і пов’язані з існуючими транспортними мережами.

Орендодавці вітають медичних орендарів через стабільність, яку клініка приносить в торгову зону. Клініки, розташовані біля/на базі торгівельних центрів, також збільшують рух пішоходів навколо сусідніх магазинів, що збільшує їхні доходи.

Торгові приміщення дозволяють медичним системам ефективно впроваджуватись на ринку з недостатнім рівнем обслуговування. Розглядайте всі можливі типи пацієнтів у великому місті – у центрі міста, центральному діловому районі, навколишніх кварталах і передмістях. У кожній області можуть бути різні демографічні та медичні потреби залежно від типу пацієнта, від офісних працівників і молодих спеціалістів в модних кварталах до літніх людей в передмістях.

Мікроклініки. Також відомі як зручні для надання допомоги, мікроклініки, згідно з прогнозами, в найближчому майбутньому значно розширяться. Багато мікроклінік розташовано поруч з аптеками у великих торгівельних центрах, на пішохідних вулицях. Існує думка, що до 2020 року клініки на базі аптек складатимуть більшість послуг первинної медико-санітарної допомоги. У той час як більшість мікроклінік не належать системам охорони здоров’я, комерційні мережі все частіше шукають партнерів-постачальників.

Мікроклініки заповнюють порожнечу в системі охорони здоров’я, роблячи послуги доступними без попереднього запису на прийом, справляючись з незначними недугами, а потім передаючи пацієнтів своїм постачальникам первинної медико-санітарної допомоги. Пацієнти розглядають ці типи клінік як зручні з розширеними годинами роботи і доступними локаціями. Цей вид допомоги є недорогим, що дуже цікаво багатьом пацієнтам, особливо незастрахованим.

Оздоровчі центри. Багато систем охорони здоров’я інтегрують оздоровчі центри в своє портфоліо. Оздоровчі центри надають засоби для поліпшення загального здоров’я обслуговуваних ними громад при одночасному зниженні загальної вартості медичного догляду для цілої медичної системи. З точки зору пацієнтів, вони можуть отримати медичні, клінічні та фітнес-послуги в одному зручному місці.

З точки зору системи охорони здоров’я, оздоровчий центр розширює довідкову базу з метою збільшення частки ринку. Цей тип простору також допомагає зменшити загальну захворюваність, підтримувати оздоровчий і профілактичний догляд в рамках моделі із загальним ризиком. Цей тип центру також підтримує більшість місій системи охорони здоров’я, щоб підтримувати здоров’я громади.

Оздоровчі центри вміщують фітнес-центри, реабілітаційні центри та спа-зони. Оздоровчі центри пропонують обладнання для фітнесу, класні кімнати і громадські кімнати для різноманітних програм, від групових фітнес-занять до коучингу, курсів загальної і санітарної освіти. Пропоновані послуги можуть включати серцеву реабілітацію, програму боротьби із зайвою вагою, скринінг, групові заняття, фізіотерапію і медицину праці.

Питання планування
Проектування клініки буде як і раніше розвиватися для задоволення потреб ринку і методів надання медичної допомоги, що спонукає до наступних рекомендацій з планування:

Гнучкість. Щоб максимізувати використання оглядової кімнати, плануйте гнучку універсальну платформу, яка може бути змінена для задоволення унікальних потреб різних фахівців. Наприклад, гнучка оглядова кімната буде включати мобільні меблі і візки з медикаментами, які можна принести в міру необхідності, що дозволить модифікувати кімнату коли завгодно. Конференц-простір також може легко трансформуватися в тренувальну кімнату. Гнучкість гарантує можливість зміни простору в короткостроковій перспективі для задоволення нагальних потреб клініки.

Адаптивність. Адаптивність забезпечує довгострокові зміни. В межах невеликої клініки це може означати, що велика кімната за необхідності може бути легко перетворена в чотири оглядові кімнати. В умовах більшої клініки адаптивність може означати, що будівля може забезпечити такі довгострокові зміни, як перетворення медичної офісної будівлі в амбулаторну установу.

Масштабованість. Масштабованість реагує на зростання за межами існуючих стін побудованої клініки. Для будівництва в торгівельному центрі це може означати, що план може рости в міру звільнення роздрібного магазину по сусідству – в основному, для будівництва нової будівлі. В умовах більшої клініки ця масштабованість може означати створення ще одного повного модуля медичної допомоги в сусідньому просторі, плавно розширюючи розмір будівлі при збереженні експлуатаційних потоків для іншої частини об’єкта.

 

Конструктивні міркування
Ключем до міркувань щодо проекту клініки є зручність. Для багатьох систем охорони здоров’я це означає лізинг простору в межах існуючого торгівельного простору, що дозволить полегшити доступ для пацієнтів.

При пошуку і проектуванні клініки в ширшій комерційній власності є багато речей, які потрібно оцінити до підписання остаточного контракту.

Планувальники спочатку будуть шукати локацію, яка підтримуватиме прогнози стратегічного зростання омедичної системи. Наприклад, близькість до співпрацюючих лікарів може бути предметом розгляду при виборі ділянки.

Планувальники повинні шукати ділвнку в оптимальному місці з достатньою кількістю парко-місць, можливістю гнучкого проектування. Вони також повинні дивитися на те, що статичний допоміжний простір (тобто сходи, технічні приміщення) не встановлюється в середині клініки. Це призведе до обхідних рішень у дизайні.

Крім того, вони повинні переконатися, що простір євідповідає попиту на даний момент з можливістю розширення відповідно до зростання попиту.

Однією з найбільших потенційних проблем при оренді торгових площ є існуюча інфраструктура. Планувальники повинні бути впевнені, що механічні системи забезпечують розподіл повітря в міру необхідності. Вони також повинні переконатися, що надана потужність відповідає потребам обладнання, яке буде розміщено в клініці, включаючи візуалізаційне. Нарешті, вони повинні переконатися, що вимірювання потужності і води відповідає вимогам міста.

Досягнення попереду
Рухаючись вперед, досягнення в області телемедицини дозволять більшій кількості пацієнтів отримати доступ до послуг через Інтернет і мобільні пристрої.

Віртуальні call-центри – через традиційні медичні системи або веб-сервіси – вже надають консультації 24/7. Згідно з прогнозами Американської асоціації телемедицини, віртуальні консультації в наступному році виростуть на 20%.

Наступним кроком стануть ще більш розумні технології, що покращать дистанційну діагностику для відстеження і відправки даних між пацієнтом і лікарем. Наприклад, збільшення кількості Fitbit і мобільних додатків дозволяє людям більш уважно відстежувати дані про своє харчування, фізичне навантаження і здоров’я в цілому.

Крім того, партнерські відносини між місцевими підприємствами, громадськими організаціями та іншими постачальниками медичних послуг розширять послуги для більш широкої бази пацієнтів.


One comment

  • Владимир

    24.03.2018 at 12:14

    Отличный анализ и интересный прогноз!

    Reply

Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.