«Основа здоров’я» – керівний принцип нового Єрусалимського онкологічного центру

thumb_5596_article_cover_default.jpeg

Канадські архітектори Farrow Partners представили проект нового ізраїльського онкологічного центру, розташованого в центрі Єрусалиму.

Це перший етап майстер-плану Farrow на 914 тис кв.м. студентського містечка Шааре Зедек (SZMC), який був завершений в квітні минулого року. Онкологічний Центр площею 23 тис кв.м. на додаток до існуючих послуг з хіміотерапії в університетському містечку буде виконувати променеву терапію.

Земляні роботи відбудуться в червні, після чого почнеться будівництво. Проект, започаткований Farrow у співпраці з місцевою компанією Rubinstein Ofer Architects, є четвертим проектом канадської фірми в Ізраїлі, починаючи з 2006 року. Вартість проекту становить 75 млн. доларів. Очікується, що проект буде завершений до кінця 2018 року і буде орієнтуватися на LEED Gold Standard.

Шааре Зедек – найбільш швидкозростаюча лікарня в Єрусалимі і єдиний великий медичний заклад в центрі міста. Проект нового онкологічного центру описується як наповнений світлом і життєстверджуючий, підтримуючи заявлену мету SZMC для генеральної мети «сприяти кращому майбутньому для мешканців Єрусалиму та Ізраїлю».

Бачення архітекторів в реалізації такого майбутнього охоплює широкий погляд на медичний дизайн: той, в якому кампус допомагає людям процвітати, а не просто виживати. Проект прагне бути, як основа здоров’я в цілому, що виходить за межі технічної стійкості і фізичного здоров’я та охоплює психологічний стан. Тобто, проект прагне втілити те, що архітектори називають підходом «Основа здоров’я», метою якого є максимізація людських ресурсів і можливостей, і залучення людей до використання цих переваг для підвищення стану здоров’я.

2dd9c76549a8e9bc2d08983a0d0491b9570d451b
W_960_radiotherapy_2
W_960_radiotherapy_1
thumb_5596_article_cover_default
SZMC_mixed_use

Головне лобі

Говорячи про метаморфозу, онкологічний центр нагадує форму і рух метелика. Почуття оптимізму підсилюється «крилами», які пропускають велику кількість природного світла, в той час як простір направлений на створення і підтримку цінностей енергії, соціальної зв’язку, взаємної поваги і високої самооцінки.

«Активний підхід «Основа здоров’я» стверджує, що нам потрібні місця, які привабливі, а не просто раціональні», кажуть архітектори Farrow Partners. «Те, що ми будуємо, відображає те, як ми бачимо себе».

«Ми вважаємо, що дебати про ефективність медичного обслуговування, часу очікування і системи надання медичних послуг затьмарили набагато важливіше питання про те, як зменшити загальне використання медичних послуг і залежність від них. Рух за здоров’я прагне зменшити нинішний тягар хвороб в суспільстві».

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.