Компанія BIG спроектувала сучасний центр неврології, що поєднає передові наукові досягнення та нові тенденції в лікуванні

big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_7-1200x675.jpg

Комплекс стане майданчиком для роботи з фізичними та психічними захворюваннями головного мозку, спинного мозку та нервової системи.

Перший у своєму роді об’єкт, новий центр неврології в Орхусі, Данія, розроблений компанією BIG, об’єднає психіатрію та неврологію під одним дахом. У нещодавно оголошеному проекті будуть представлені передові досягнення науки та лікування фізичних та психічних захворювань головного мозку, спинного мозку та нервової системи.

Дизайн центру для Орхуської університетської лікарні імітує гірифікацію людського мозку, щоб максимально ефективно використати обмежену територію, створюючи синергію між різними дисциплінами у лікарні. Заснований у 2009 році Данський центр нейробіології (ДЦН) став науково-дослідним та лікувальним центром світового рівня для дослідження та лікування мозку. Нову будівлю планують відкрити у 2026 році. Нова будівля буде безпосередньо з’єднана з існуючим кампусом Орхуської університетської лікарні та допоможе зміцнити підхід лікарні, що поєднує охорону здоров’я, освіту та наукові дослідження.
 
«Будівля має, як і мозок, функціонувати як простір для обміну знаннями, що створює нові зв’язки, контексти та загальне розуміння», — сказав у прес-релізі Йенс Крістіан Хедеманн Соренсен, професор нейрохірургії та голова ДЦН. «Ми хочемо змінити уявлення про фізичні та психічні захворювання мозку як про ізольовані величини. Буде зв’язок із зовнішнім світом через відкритий доступ до центрів досвіду, виставок та лекцій у нашому неймовірному мозковому будинку. Це буде унікальна і культова будівля».

Пацієнти та відвідувачі потраплятимуть до будівлі через простору приймальню, з’єднану з великим відкритим атріумом у центрі будівлі. Атріум буде слугувати центром досвіду — інтерактивною публічною виставкою та презентаційною зоною, де відвідувачі зможуть дізнатися про останні дослідження та відкриття лікарні. Звідти відвідувачі можуть відправитися прямо в одне із відділень нагорі, відвідати кафе або прогулятися громадським зеленим двором.

big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_6
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_8
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_9
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_11-scaled
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_12
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_13
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_14
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news-hero
big-neuro-danish-neuroscience-center-aarhus-architecture-news_dezeen_2364_col_17


 
Кожне відділення — неврології, ядерної медицини, клініки головного болю та психіатрії — матиме власний простір та програмні функції. Щоб уникнути поділу та фрагментації між дисциплінами, компанія BIG планує організувати їх за загальними функціями. Це сприятиме схрещуванню між різними дослідницькими групами, що може сприяти натхненню, інноваціям та творчості.

Натуральні матеріали, такі як дерево та цегла, що використовуються в інших будівлях кампусу, будуть використовуватися у всій лікарні, щоб створити комфортну атмосферу для пацієнтів та гостей. Зовнішній вигляд з червоного бетону поєднуватиметься з існуючими цегляними будинками і принесе тепло до приміщень, на відміну від звичайного санітарно-білого середовища лікарень.
 
Всі офісні приміщення матимуть природну вентиляцію, а кожен поверх матиме вихід на відкриту терасу. Натягнута металева віконна сітка зменшить відблиски на робочих місцях, фільтруючи світло, щоб забезпечити приємне природне освітлення кожного офісу, лабораторії або кабінету для огляду.


Залишити коментар


logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.