Медичні відходи, Рамкові вимоги та Світовий банк: що їх об’єднує?

WB_1.jpg

п

п

25 травня на сайті МОЗ України з’явилось повідомлення для громадського обговорення про оприлюднення Рамкових вимог до соціально-екологічного менеджменту в рамках додаткового фінансування проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» (далі – Рамкові вимоги). Здавалося б, в назві містяться такі слова як «рамкові вимоги», «менеджмент», які нібито не відносяться до теми медичних відходів та поводження з ними. Однак, обкладинка виявилась не такою яскравою як її зміст.

Ознайомившись з текстом Рамкових вимог, який представлений на сайті МОЗ, було виявлено значну кількість положень про поводження з медичними відходами в лікарнях, які отримають додаткове фінансування Проєкту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей» від Світового банку.

Нагадаємо, що підготовча стадія спільного Проєкту Світового банку та МОЗ почалась ще у 2012 році, а сам термін реалізації припадає на 2015-2020 рр. Головною метою є підтримка МОЗ та органів влади визначати, планувати та впроваджувати заходи, які необхідні для реформування системи охорони здоров’я.

З впровадженням Проєкту діяльність МОЗ в сфері реформування системи охорони здоров’я повинна спрямовуватись на три категорії:

  • боротьба з неінфекційними захворюваннями з приділенням особливої уваги профілактиці;
  • поліпшення якості та ефективності медичної допомоги;
  • оптимізація та реструктуризація лікарень і амбулаторних послуг вторинного рівня.

Розмір додаткового фінансування складає 135 млн. доларів, 35 млн. з яких будуть направлені на заходи щодо посилення захисту населення і протидії поширенню епідемії COVID-19. З огляду на наявність цього фінансування, МОЗ вирішило оновити Рамкові вимоги для цільового використання отриманих коштів.

Які саме положення були оприлюдненні як обов’язкові в частині утилізації медичних відходів зазначимо нижче.

  • Медичні відходи COVID-19 обробляються як будь-які інші медичні відходи інфекційних/вірусних захворювань, таких як ВІЛ, туберкульоз, кір, тощо.
  • Відповідні медичні працівники регулярно проходять навчання з питань збору, зберігання та транспортування медичних відходів.
  • В усіх місцях утворення таких відходів (лабораторії, біля входу в приміщення, тощо) повинні бути розміщені інформаційні плакати.
  • Усі заклади охорони здоров’я (далі – ЗОЗ), які беруть участь у проєкті, повинні мати офіційну угоду/договір із ліцензованими компаніями, що надають послуги з видалення медичних відходів.
  • До відходів, які можуть утворюватися в медичних закладах та лабораторіях, належать забруднені рідкі відходи, хімічні речовини та інші небезпечні матеріали й інші відходи з лабораторій та карантинних й ізоляційних центрів, включаючи гострі предмети, що використовуються для діагностики та лікування.
  • Група впровадження проєкту (ГВП) перевірятиме практику поводження та утилізації медичних відходів кожного ЗОЗ на відповідність вимогам Керівництва з охорони довкілля, здоров’я та праці (ОДЗП) Групи Світового банку та чинного Технічного керівництва ВООЗ COVID-19.
  • ГВП буде проводити нагляд на основі форми скринінгу, що є Додатком 3 до Рамкових вимог.

Зауважимо, що у складі ГВП працюватимуть щонайменше два учасники основної групи, які мають досвід впровадження систем поводження з медичними відходами та їх утилізації, а також певні знання у сфері загальної гігієни та безпеки праці в тому, що стосується медичних працівників і виконання допоміжних робіт. Це базові дані, які передбачені Рамковими вимогами.

Більш того, цими ж вимогами визначено потенційні негативні наслідки екологічної та соціальної діяльності, а тому реалізація додаткового фінансування буде відбуватись у декілька етапів (ми розглядаємо лише два з них):

• етап планування та проектування;
• етап експлуатації.

Етап планування та проектуванняЕтап експлуатації
Визначення сучасних методів поводження з медичними відходами та їх утилізації у ЗОЗ Кожен ЗОЗ функціонує відповідно до вимог Плану (ІСWМР) та Технічного керівництва ВООЗ COVID-19
Визначення будь-яких засобів для утилізації медичних відході на території об’єкта, включаючи печі, ями для спалювання медичних відходів, ями для закопування медичних відходів, тощо Сортування, пакування, збирання, зберігання та транспортування відходів проводиться відповідно до ІСWМР та Технічного керівництва ВООЗ COVID-19
Визначення будь-якого місця утилізації медичних відходів за межамиоб’єкта, включаючи способи збирання та зберігання матеріалів, маршрути, що ведуть до місця утилізації, та процедури утилізації Регулярний перегляд поводження з відходами та утилізації відходів на проектному майданчику, а також щотижневе проведення навчання з протоколів ICWMP
Огляд протоколів поводження з медичними відходами, особливо пов’язаними зінфекційними захворюваннями, такими як СОVID-19 ГВП буде щомісячно проводити аудит видалення відходів з проектного майданчика та запроваджувати коригувальні заходи, необхідні для забезпечення дотримання вимог
Огляд навчальних процедур для медичних працівників та інших відповідних працівників ЗОЗ щодо управління та утилізації медичних відходів Генерування, мінімізація, повторне використання та переробка відходів здійснюються там, де це можливо в контексті протидії COVID-19.
Підготовка Плану з інфекційного контролю та поводження з медичними відходами (ICWMP) на основі зразка, що міститься d Додатку 8, для ЗОЗ

У формі для скринінгу для ГВП передбачено наступні питання щодо утилізації медичних відходів ЗОЗ:

• Чи передбачає субпроєкт виконання будівельних робіт, що передбачають модернізацію чи реконструкцію ЗОЗ та/або відповідних об’єктів поводження з відходами?
• Чи наявна обґрунтована нормативно-правова база та інституційна спроможність для здійснення ЗОЗ інфекційного контролю та поводження з медичними відходами?
• Чи дотримується субпроект національних норм/правил ВООЗ щодо видалення медичних відходів?

Для надання ствердної відповіді, ГВП перевіряє дотримання вимог Плану соціально-економічного менеджменту (ПСЕМ) та Плану інфекційного контролю та поводження з медичних відходами.

Моніторинг та звітність. Так як Україна відноситься до країн, які розвиваються, багато ЗОЗ саме цього економічного рівня стикаються з проблемою недостатнього моніторингу та обліку руху медичних відходів.

Відповідно до Рамкових вимог ЗОЗ повинен створити систему управління інформацією для відстеження та обліку руху відходів від точки генерації, розділення, пакування, тимчасового зберігання, використання візків/транспортних засобів до очисних споруд. Безпосередньо керівник ЗОЗ є відповідальним за здійснення внутрішнього моніторингу діяльності закладу.

Текст Рамкових вимог знаходиться на обговоренні та у разі затвердження буде офіційно оприлюднений на сайті МОЗ України. Виконання оновлених Рамкових вимог передбачає позитивний вплив на процес утилізації медичних відходів порівняно з нинішньою ситуацією. Проте, чи будуть ЗОЗ функціонувати за цією схемою – покаже час.

logo_MC_dark

___________________________________

Аналіз, експертиза, консалтинг, проектування, будівництво, оснащення та реконцепція медичних закладів у приватному та державному сегменті, відповідно до українських та міжнародних стандартів.

Адреса

Вул. Ф.Пушиної 8а, оф. 111 Київ, Україна 03115

MEDICAL CONSTRUCTOR © 2020. All rights reserved.